Brede samenwerking rondom Hartslag Woerden

Sinds kort kent ook Woerden een lokale afdeling van de landelijke Stichting Hartslag Nu.

Hartslag Woerden maakt het mogelijk dat mensen met een reanimatiediploma in Woerden, Harmelen, Kamerik en Zegveld vanuit de Meldkamer Ambulance gealarmeerd kunnen worden als in hun nabijheid een circulatiestilstand is gemeld. Bij een circulatiestilstand (hartstilstand) en melding bij 112 gaan voortaan niet alleen twee ambulances ter plaatse maar worden naast de brandweer en politie, ook burgerhulpverleners gealarmeerd.

Want, elke seconde telt …

 

AED punten

Bedrijven/ scholen/ horeca/ instellingen/ sportclubs en andere locaties die een Automatische Externe Defibrillator (AED) hebben kunnen deze via deze website of via www.HartslagNu.nl beschikbaar stellen voor noodsituaties. Het optimale is als er AED’s buiten in een speciale toegankelijke kast komen te hangen zodat ze 24/7 beschikbaar zijn voor de burgerhulpverlener. Lukt dit niet of is dit niet mogelijk: meld toch uw AED aan en vermeld dan de tijden waarop deze beschikbaar is.

Want, elke seconde telt …

 

Wat kunt u doen?

Iedereen in de gemeente Woerden van 18 jaar en ouder kan zich aanmelden als burgerhulpverlener. Dit kan via de HartslagNu app of door aan te melden via deze website. U wordt dan automatisch doorgeschakeld met de website van www.HartslagNu.nl Hoe meer mensen ingezet kunnen worden in het geval van een reanimatie hoe beter de overlevingskans kan worden. In dat geval zou het zomaar om een bekende kunnen gaan …

De cirkel rondom het slachtoffer kan dan 500m worden; snellere aanlooptijd, snellere start van de reanimatie! André Kuipers noemt het zelfs één van de betere uitvindingen! Mocht u in het bezit zijn van een AED, meld deze dan aan.

Het zou enorm helpen als er meer AED’s 24/7 beschikbaar komen in de gemeente Woerden. Op dit moment hangen er nog te veel AED’s achter een  vaak gesloten deur.

Kunt u nog niet reanimeren dan is het mogelijk om een cursus te volgen. Kijk verder op deze website om te zien waar en wanneer de cursussen gegeven worden.